Pinksteren

Het was een flink eind rijden vanaf Stad (Groningen) - Valkenswaard bleek nog onder Eindhoven te liggen, vlak bij de grens met Belgie. Bij Valkenswaard ligt een natuurgebied 'De Malpie'.  Op deze eerste Pinksterdag de achtertuin waar heel Eindhoven zich kon vermaken in een zalig zonnetje. In 'de Malpie' wordt in September een Landart Initiatief georganiseerd. Zoals ik al eerder vermeldde, ik behoor tot de kandidaten van de 'longlist'.

Na het bezoek wordt van de kunstenaars verwacht om op korte termijn te komen met een goed schetsontwerp - een essentieel middel om uiteindelijk een keuze te maken voor de definitieve deelnemerslijst.

Vandaag, 2e Pinksterdag, heb ik me helemaal te pletter gegoogled.

Wat kan ik toevoegen aan een gebied waarin alles harmonie is? Zandruggen begroeid met heide, open plekken, verstilde vennen, een cultuurgeschiedenis, afwisselende bossages, oude vliegdennen, jonge loofbomen en dat alles omrand met een kronkelend riviertje: de Dommel.

De plek kon de recreatiestroom net aan. Alles en iedereen werd ik goede banen geleid - fietspad, kano-route, parkeergelegenheid, bewijzerde wandelpaden. Goed opgevoede recreanten die geen zwerfvuil achterlieten, niet luidruchtig waren. Zongenieters, zondagsfietsers, ijsjeseters.

Brabant - niet alleen letterlijk ver weg, maar mij ook eigenlijk onbekender dan menig buitenland. Het was net Drenthe, waar ik ben geboren en getogen. Met subtiele verschillen - doch zandgrond als gemene deler.

Mij bekroop precies hetzelfde gevoel als in Drenthe: mooi, maar uh!? Hoe verder?

Zo heb ik de hele dag de andere kant van de medaille bekeken via de computer: het Nederland van de onnoemelijk vele woorden (ecologische hoofdstructuur, beleidsnota's voor wonen, werken, recreatie, industrie en waterberging). Ik bedacht 'natuur als schaamlap' en zag na 1 google-klik dat dit al 100X bedacht was. Ik bedacht eigenlijk veel nare dingen......en alles was al eens eerder verwoord. Sinds google bestaat - weet je in ieder geval 1 ding zeker: dat je geen uniek en orgineel denker bent!

Gisteren op de heen en terugweg was Nederland weer gewoon wat het is - asfalt, grootschalige en vervuilende akkerbouw en intensieve veehouderij, industriele complexen. Aan elkaar geplakte steden en vooral veel rafelcultuur met dubieuze doelen. Voorlopig eindresultaat van mijn zoektocht:

" We could have saved the world - instead we saved 'de Malpie' "

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst: 24-05-2010 20:14:03  |  link  |  Reacties: (0)

Cyprus

Noord Cyprus - zon, zee en goddelijk eten. Buienradar.nl : Nederland nat en koud.

Net via email gelezen een stap verder te zijn in de "Land art' longlist - of dit een shortlist betekent kan ik niet zeggen. Spannend, maar nog wat vaag.

Nog 1,5 dagen genieten - of moet ik hopen op een ash-wolk zodat landen op Schiphol onmogelijk wordt?  

Geplaatst: 07-05-2010 08:50:15  |  link  |  Reacties: (0)

Landart

Gisteren kreeg ik een email met een leuk bericht. Ik ben op de longlist gezet voor een Land Art Initiatief,  in Valkenswaard (september 2010). Fingers' crossed! http://www.landartinitiatief.nl/

Geplaatst: 27-04-2010 18:34:49  |  link  |  Reacties: (0)

Opening / watering can / gieter

Gisteren de foto van Tamany ontvangen, ingelijst en opgehangen. Ik heb nu een prachtige scherpe foto van een groene gieter op een plankje, tentoongesteld in Bristol. Hij hangt in mijn praktijk tussen de planten.

Bijzonder: gieter zoals 1 in duizenden, plastic tuincentrum product. Maar je eigen gieter, door een ander als kunstobject ge-exposeerd, als symbool voor het eeuwig doorgaan (voeden, zorgen) en het universele ervan (overal is het object 'gieter' gelijk - evenals de functie). De gieter is overigens ook te zien op de ViceVersa site (samen met mijn kunstwerk).  

Over gieters gesproken: ik ga naar mijn volkstuin en daarna met de trein naar Hilversum (opening Beeldentuin Zonnestraal).

Geplaatst: 11-04-2010 09:07:08  |  link  |  Reacties: (0)

Aan het werk...

Moniek aan de slag met de spray-paint, 26 maart 20

Geplaatst: 28-03-2010 10:10:09  |  link  |  Reacties: (0)

Zonnestraal

Potten en Pannen - beeldentuin Zonnestraal, vanaf

Daar staan ze dan - sinds afgelopen vrijdag heb ik mijn "Potten en Pannen" losgelaten in de vrije natuur. Weer en wind hebben de hele zomer vrij spel. Het is onmogelijk te voorspellen wat ik na afloop zal aantreffen. Maar ik hoop op respect: het ziet er mooi en kleurrijk uit. Ik hoop ook op verhalen - dat is het doel van dit werk. Praat en laat je fantasie de vrije loop. Reageren? Graag!

 

Lees verder

Geplaatst: 28-03-2010 09:58:59  |  link  |  Reacties: (0)

Terug / Lente

Vorig jaar december schreef ik een laatste blog. Toen was ik moe - maar ik kon niet vermoeden dat ik ook langdurig ziek zou worden. Heel langzaam krabbelen lichaam en geest weer terug uit een leeg ziekzijn. Het is lente vandaag en ik wil dolgraag weer mee gaan draaien. Lente staat voor nieuw leven, levenskracht.

Volgende week mag ik de Potten en Pannen naar Zonnestraal brengen. Ze aanbieden aan zon, regen, weer en wind. Ik kan geen mooiere naam voor een (oorspronkelijk) ziekenhuis bedenken.

 

Geplaatst: 20-03-2010 15:15:41  |  link  |  Reacties: (0)

Kleedjes

Lang niets geschreven. Reden: na een mooie tijd in Bristol stapelde het werk en prive-zaken zich op en lukte het niet meer om te focussen op de kunst. Maar het gaat weer komen en ik heb nog 1 week van heel veel werk en dan vakantie. Leuk, een client van mij heeft een notitie van een werk (uit 2005) geplaatst op een handwerklog. (Oeps, ik probeer werk en het kunstenaarsschap altijd gescheiden te houden maar soms, als iemand iets speciaals heeft, dan verspreek ik me!) 

Lees de reacties op:

http://berthi.web-log.nl/berthi/2009/12/grondpatronen-a.html

Geplaatst: 10-12-2009 15:12:35  |  link  |  Reacties: (0)

[1]      «      14   |   15   |   16   |   17   |   18      »      [20]