Beduusd

Wat ben ik blij met alle positieve reacties en ´likes´ op FB naar aanleiding van het krantenartikel (Trouw, 14/02/17) over mij en mijn werk. Zomaar een dubbele pagina en veel foto's.

Wouw. Ik ben er nog beduusd van.

Geplaatst: 16-02-2017 12:26:26  |  link  |  Reacties: (0)

Kunstenmaker

20161023_085122963_iOS.jpg

Een lang weekend vol kunst. Moe in lijf en leden van het sjouwen, voldaan van het kijken en beleven.

Al ver voor vrijdag mijn auto volgepakt met het werk 'Vuurplaats'. Toch meer dan 18 kratten hout, een 'Partner' (de auto) vol. Vrijdag naar Leiden gereden en daar alles met de lieve hulp van een collega uitgepakt. Zaterdag ochtend heel vroeg weer aan het sjouwen - zodat de 'kunst-clinic' buiten op het plein voor het LUMC kon plaatsvinden. Het is nu de tijd van het jaar dat het in de ochtenden al naar het vriespunt neigt. Na een uur was de clinic voorbij (zie foto's onder 'Vuurplaats' op deze site) en kon ik alles even laten liggen. Als deelnemer deed ik mee aan het symposium van Ancestral Health NL16. Tegen dat het donker werd en iedereen naar huis ging, alles weer ingepakt. Dat was een hele klus - de auto leek net ietsje kleiner nu alles vlug-vlug naar binnen moest. Met dank aan Kevin. Gelukkig volgde nog een nacht in Leiden en een stevige maaltijd met een flink glas Triple om te beginnen.

Zondagochtend. Naar Wassenaar, kakdorpje nabij den Haag, waar een wondermooi nieuw museum is geopend. We waren wat te vroeg en konden genieten van de tuin - doorlopend in bos en duinen. Sprookjesachtig mooi met dauw en een wazig zonnetje. Zie foto!

Er is veel te zien in Voorlinden - en heel veel ervan is mooi. Echt de moeite waard om eens te kijken.

Op de terugweg naar Groningen zag ik de afslag 'Amsterdamse bos' nabij het VUMC. Zo blij dat ik spontaan nog even kon kijken bij de 'NRC naar -buiten- tip van het weekend'  (de tentoonstelling Natuur in Verbinding) waar het ontzettend druk was. Dat deed me goed; te zien dat het werk ongeschonden al 2 maanden bestaat en, in een stralend zonnetje,  door veel mensen wordt bewonderd.

Vandaag is het maandag - de zon laat zich in Groningen niet zien en in mijn uppie zijn alle kratten weer in het atelier 'gepleurd'. Opruimen komt als ik minder moe ben. Nu werken - vanavond uitrusten.

 

 

Geplaatst: 24-10-2016 15:17:30  |  link  |  Reacties: (0)

Grenslooskunstverkennen in de Wijk - Ijhorst

C5DCC1F0-BECC-4E43-94FB-B9D4534A8698.JPG

Installaties maken is heel inspirerend en ook gezellig. In de Wijk exposeer ik samen met kunstvriendin en oud studiegenote op Minerva, Wia Stegeman.

Ook na meer dan 12 jaren zijn we nog steeds bezig met onze projecten op alle mogelijke plekken!

Geplaatst: 08-09-2016 15:40:58  |  link  |  Reacties: (0)

Amsterdamse Bos voltooid

overzicht plek in Amsterdamse Bos

Geplaatst: 20-08-2015 12:32:35  |  link

NKvB 3e Natuur (Amsterdamse Bos, vanaf september 2015)

schetsontwerp 'boomvruchten'

Vorige week werd bekend dat ik mee mag doen met de 3e buitenroute van de NKvB in het Amsterdamse Bos.

Daar ben ik heel blij mee. Mijn voorstel heet boomvruchten en ik heb net de artistieke onderbouwing moeten inleveren.

 

Onderbouwing voorstel: ‘Boomvruchten’

Vanuit het Amsterdamse Bos, ‘NKvB3e Natuur’ werd specifiek gevraagd om puur met ‘natuurlijk materiaal / boomstammen’ te werken. Van het bos, vòòr het bos. Dat vond ik een mooi en ik hou bovendien van hout. Die uitdaging ging ik graag aan. Inhoudelijk ben ik uitgegaan van een concept dat ‘nog op de plank lag’. Het voorstel ‘Boomvruchten’ voelt daarom niet als een vreemd, van mijn persoonlijke beeldtaal verwijderd, concept.

‘Boomvruchten’ verhouden zit met de boom omdat ze van het zelfde  hout(achtig) materiaal zijn, prachtige groeivormen kennen (denk aan dennenappels, elzenproppen, of de meer exotische voorbeelden op het bijgevoegde plaatje). Ik heb me laten inspireren door de ritmes èn organische onregelmatigheden binnen die ritmes (‘de schoonheid der natuur’).  Daarbij is zo’n (op het oog zware) vrucht vaak maar door een ‘iel’ takje  verbonden met de boomtak. Dat maakt het beeld speels en poëtisch.

 

De natuur heb ik eigenlijk gekopieerd in mijn voorstel (de boomvrucht aan de boom= letterlijk) omdat ik eenvoud en eenduidigheid een  belangrijk beeldelement vind. De toevoeging in kunstzinnige zin (artistiek-visueel) is het enkel wijzen op de bijzonderheid door dit uit te vergroten tot proporties / verhoudingen die niet kloppen.

 

(Op bijgaande foto is dit nog niet zo duidelijk omdat dit schetsmatig is gemaakt om mijn voorstel uit te proberen.)

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst: 22-04-2015 09:24:11  |  link  |  Reacties: (0)

'Leeghoofd'

Leeghoofd

Geplaatst: 02-03-2015 08:56:48  |  link  |  Reacties: (0)

Beeldhouwers in Groningen

IMG_4078.JPG

Gisteren mocht ik gastvrouw zijn van voor leden van de NKVB. We waren met z'n 8-ten. Eerst bijkletsen bij mij thuis met allerlei lekkers (zie foto), Leuk om te horen dat iedereen maar doorzet: als heel grote werken niet lukken, dan kleiner. Maar stoppen is geen optie! Herkenbare zaken uitgewisseld: spullen sjouwen, proberen, doorgaan, voorstellen schrijven, blijven denken en vooral ook durven. Vervolgens zijn we via de voorjaarsbloeiers in de oude Hortus van Groningen naar mijn atelier gewandeld. Daar heb ik de mensen een uurtje laten rondneuzen - en mijn 'zoektocht' voorwerpen besproken.Via het prachtige oude Hoge der Aa naar de Folkingestraat waar we de 5 'verborgen' kunstwerken ter nagedachtenis aan de verdwenen Joodse gemeenschap hebben bekeken. Mooi, om een keer op die manier je stad te laten zien! Tenslotte zijn we naar het Groninger Museum gegaan. Beelden van Nacho Carbonell en Maartje Kostanje. Andere volumes, andere lijnen, contrasten. Na de koffie moest een deel nog met de NS het land weer in of op de fiets naar huis!

Volgend jaar weer? Wat mij betreft wel.

 

Lees verder

Geplaatst: 27-02-2015 19:17:49  |  link  |  Reacties: (0)

Dagje Groningen

 Atelierbezoek Moniek Westerman: een dagje Groningen

Beste leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers,
 
Ik wil je van harte op donderdag 26 februari 2015 uitnodigen voor een 'dagje Groningen' met atelierbezoek en een rondje Groninger Museum.

Voorlopig programma
- Vanaf 11.00 koffie bij mij thuis*, (hernieuwde) kennismaking en ontspannen over ons mooie beroep praten
- tot en met de lunch met broodjes, soep en salades (we verrekenen de gemaakte kosten)
- rond 13.00 uur een wandeling door Groningen; waarbij we langs mijn atelier gaan
- vervolgens kiezen we een leuke route naar het Groninger Museum waar de tentoonstelling van Nacho Carbonell & Maartje Korstanje te zien is (denk aan je museumkaart)
- dan kan tegen het einde van de middag worden gekozen voor een afsluitende koffie en de thuisreis (NS station is vlakbij het Museum) of we lopen terug en genieten eventueel nog van een maaltijd ergens in de stad en jullie nemen de auto weer terug.

Heb je zin om te komen: laat me dat dan weten op info@moniekwesterman.nl, alsjeblieft zo snel mogelijk en uiterlijk aanstaande zondag 15 februari, zodat ik weet met hoeveel mensen we zullen zijn.

Wees allen welkom!
Moniek Westerman

*Mijn adres in Groningen: Kamerlingheplein 17, 9712 TR; mobiel: 06-15495011
Ruim 15 minuten lopen vanaf het station of neem buslijn 2 (halte Boterdiep/Violenstraat). Ben je slecht ter been, dan kan ik je met de auto halen (overleg even).


Tentoonstelling


Nacho Carbonell & Maartje Korstanje

23 november 2014 t/m 22 maart 2015

Geplaatst: 10-02-2015 14:47:10  |  link  |  Reacties: (0)

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5      »      [19]