20161023_085122963_iOS.jpg

Lang weekend van een kunstenmaker...

Een lang weekend vol kunst. Moe in lijf en leden van het sjouwen, voldaan van het kijken en beleven.

Al ver voor vrijdag mijn auto volgepakt met het werk 'Vuurplaats'. Toch meer dan 18 kratten hout, een 'Partner' (de auto) vol. Vrijdag naar Leiden gereden en daar alles met de lieve hulp van een collega uitgepakt. Zaterdag ochtend heel vroeg weer aan het sjouwen - zodat de 'kunst-clinic' buiten op het plein voor het LUMC kon plaatsvinden. Het is nu de tijd van het jaar dat het in de ochtenden al naar het vriespunt neigt. Na een uur was de clinic voorbij (zie foto's onder 'Vuurplaats' op deze site) en kon ik alles even laten liggen. Als deelnemer deed ik mee aan het symposium van Ancestral Health NL16. Tegen dat het donker werd en iedereen naar huis ging, alles weer ingepakt. Dat was een hele klus - de auto leek net ietsje kleiner nu alles vlug-vlug naar binnen moest. Met dank aan Kevin. Gelukkig volgde nog een nacht in Leiden en een stevige maaltijd met een flink glas Triple om te beginnen.

Zondagochtend. Naar Wassenaar, kakdorpje nabij den Haag, waar een wondermooi nieuw museum is geopend. We waren wat te vroeg en konden genieten van de tuin - doorlopend in bos en duinen. Sprookjesachtig mooi met dauw en een wazig zonnetje. Zie foto!

Er is veel te zien in Voorlinden - en heel veel ervan is mooi. Echt de moeite waard om eens te kijken.

Op de terugweg naar Groningen zag ik de afslag 'Amsterdamse bos' nabij het VUMC. Zo blij dat ik spontaan nog even kon kijken bij de 'NRC naar -buiten- tip van het weekend'  (de tentoonstelling Natuur in Verbinding) waar het ontzettend druk was. Dat deed me goed; te zien dat het werk ongeschonden al 2 maanden bestaat en, in een stralend zonnetje,  door veel mensen wordt bewonderd.

Vandaag is het maandag - de zon laat zich in Groningen niet zien en in mijn uppie zijn alle kratten weer in het atelier 'gepleurd'. Opruimen komt als ik minder moe ben. Nu werken - vanavond uitrusten.

 

 

Geplaatst: 24-10-2016 15:17:30  |  Reacties: (1)  |  Terug

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier