1458756_245427105616946_15722969_n[1].jpg

Verandering

Het houdt je bij de les, verandering is spannend.

Vorige week heb ik de domein-naam van deze site aangepast. Ik ga de site ook op z'n kop gooien - echter, alles heeft tijd nodig.

Zeker weten: deze log ga ik weer vaker bijhouden. Dat bleef er maar bij...

Afgelopen week kregen mijn 'kunstplannen' en ideetjes weer een enorme impuls. En dat kwam omdat ik 'met woorden' en gesprekken een gedachtenbrei heb kunnen stroomlijnen. Klinkt cryptisch - maar het is eigenlijk heel eenvoudig.

In plaats van eindeloos verhalen vertellen over mijn werkstukken viel het kwartje:

De werkstukken zijn beelden en die 'mogen' hun verhaal als beeld vertellen. Al die gedachten waren wel degelijk nodig om er te komen. Anders zouden ze nooit gemaakt zijn. Maar zijn ze er eenmaal, dan is het aan de kijker om zijn/haar eigen verhaal te vertellen.

Soms komt een  'inzicht' pas na lange tijd. Maar gelukkig heeft het me zelfs weer naar een nieuw 'beeld' geleid. Daar moet ik wel aan beginnen en mijn handen jeuken. Alleen een aantal dagen even geen gelegenheid: ik ben in Berlijn. De foto is van het 'straatbeeld' - net als in Nederland zijn er in Berlijn ook dode fietsen, die aangevreten, half vergaan nog aan een paal vast zitten.

 

 

Geplaatst: 28-11-2013 10:40:21  |  Reacties: (1)  |  Terug

Reacties

ELMA | 16-12-2013 14:41

Hallo Moniek, vanmorgen zag ik bij Berthi weblog nog een link naar je prachtige kleed van allemaal gehaakte kleedjes van 5 bij 8 meter.
Het blijft prachtig om er naar te kijken.

Reageer

Reactieformulier