thumbnail_IMG_5976[1].jpg

'Adipogenese' is bijna af! Kunstschouw Zeeland

Wat een gekke titel eigenlijk. Ádipogenese. Het is potjeslatijn en staat voor de geboorte/ontstaan (genesis) van de vetcel.

Dit werk komt binnenkort (opening 15 juni 2018) naar Zeeland, in de kerk van Noordwelle. Ik ben daar nog nooit geweest, dus ben erg benieuwd. Gisteren belde er al een plaatstelijk journaliste want ze zijn daar in afwachting van het thema 'Zoet Zonde' erg benieuwd!

In dit werk heb ik die 'zoete zonde' op veel niveau's letterlijk genomen. Het werk van 225 cm bij 165 cm is van suikerfondant gemaakt. Het verbeeldt de aloude scene in het Paradijs, met Adam en Eva, de zondeval. Ze zijn echter wel beland in het huidige 'paradijs' van overdaad aan voedsel, verleiding en misleiding. Ze zijn obees, de wereld eromheen is 'obesogeen'. Op de achtergrond dreigen ziekten - die voor meer dan 80% te herleiden zijn aan de welvaart (slecht eten, over eten, weinig bewegen). Het is dit keer Adam die de appel plukt van de boom der kennis van goed en kwaad. Symbolisch plukt hij het 'Apple' logo. Dat in zichzelf is natuurlijk ook een verwijzing naar die ene hap, die ooit is genomen. Daarna was er geen weg meer terug!

Zelf ben ik erg benieuwd hoe deze 'spiegel' die ik de mensen voorhoud zal worden beleefd. Is het (te) heftig? 

Geplaatst: 09-06-2018 10:53:21  |  Reacties: (1)  |  Terug

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier