Hoogmoed

hoogmoed.jpg

Anno 2014 staan er op Kardinger bult (Groningen) behoorlijk  wat hoge bomen. In 2005 lag de 'man-made' heuvel van Kardinge er nog kaal bij. Toen maakte ik bijgaand plaatje.

Ik diende een idee in bij de gemeente om een oud hout schip (dat in Groningen lag en gesloopt zou worden) bovenop de heuvel te tillen. Ik noemde het werk 'Hoogmoed'.

Met alle recente protesten tegen gaswinning in onze provincie moest ik er weer aan terug denken, die ark die er nooit kwam. Die 'Hoogmoed' (het je veilig wanen door eigen kracht) beginnen we in Groningen wel een beetje te verliezen. We zijn overgeleverd aan de macht van de overheid. Ik hoop eigenlijk dat we op die plek nu maar een windmolen zetten die tot in de hemel reikt.

Mijn 'werk' Hoogmoed werd door verschillende mensen als relevant beoordeeld. Het kostte echter een vermogen om de allergrootste kraan te charteren (en dan nog was het bijna niet mogelijk) en de gemeente was zo traag dat 'mijn' schip alweer kapot was voor er ook maar enige actie mogelijk was.

 

 
bescherming.JPG

Bescherming

Een heel klein vodje papier. Een woord 'bescherming' en een (ook voor mij) onleesbare krabbel. Kwam ik - ongedateerd, maar jaren oud - tegen bij het opruimen. Nu is precies dit plan als schetsontwerp ingediend en goedgekeurd voor de tentoonstelling 'Vleugels verbeeld'. (waar de go-ahead nog voor moet worden gegeven ivm de subsidies, maar iedereen houdt de moed erin!)

 

Geplaatst: 27-01-2014 14:23:00  |  Reacties: (1)  |  Terug

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier