Zondagochtend, September

Het was vanmorgen zonnig en koel, ideaal voor een lange wandeling. Helemaal nu de magische  maand September is aangebroken.

Een zoveelste zwerftocht om bruikbaar afval te verzamelen

In mijn hoofd maak ik verhalen. Daar hadden we het vrijdag over, met mijn broer - die met verhalen vertellen de kost verdient. Het nieuwste boek gaat bijna puur over 'het verhaal'. Het onderwerp is haast ondergeschikt - en ga ik vanzelfsprekend niet verraden. De culturele invalshoek waarvanuit het verhaal verteld wordt is uitgangspunt - 3 maal: wetenschap, christelijke religie en animisme.

Daarover liep ik dus te denken.Wat zijn de wetmatigheden in onze binnen-stad?  Ik liep aan de randen van het centrum: meer vuil, meer verval, meer variatie dan in de nette wijken eromheen of pal in het winkelgebied. Psalmgezang van een zwaar religieus achterafkerkje, hoeren die nog wakker waren, studenten die blijkbaar nog sliepen maar eindeloos verwarde bergen fietsen op de straat stallen. Wat verlopen types die rondscharrelden.

Ook op dit stukje grond allemaal verhalen.Van primitief je gevoel volgen tot vastklampen aan de oude christelijke waarden en afstevenen op een carriere in de wetenschap.

Wat me opviel is dat de stad er vaak schoner bij ligt dan nu. Zouden de veegbrigades moe zijn van alle festivals, introducties, openluchtfeesten, koopzondagen en streekmarkten? Vast!

 

 

 

 

Geplaatst: 02-09-2012 10:51:35  |  Reacties: (1)  |  Terug

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier