Academie Minerva in het UMCG

Oud studenten van Minerva exposeren in het UMCG. Healthy Ageing verbeeld door vijf kunstenaars en vormgevers.

Gisteren mijn bijdrage getransporteerd. Het ging goed (Dank, Frits voor rust en beleid). Tevoren moeilijk in te schatten hoe een werk er op de lokatie zal uitzien. Meestal maak ik werk ter plekke - nu in het atelier.

De sokkel (sorry Pa, voor de hulp) moest ik afschrijven - dat was geen gezicht. Zoiets is nooit helemaal in te schatten - kleur, lichtval... het maakte me niet blij.

Toen de basis eenmaal gelegd was kon ik vandaag in alle rust verder. Met nog meer 'versieringen'. Nog nooit heb ik zoiets gemaakt: figuratief en decoratief. Een 'taart' avant la lettre. Vruchtbare Venus of Volgevreten Vrouw?

Van het langslopende publiek (in het UMCG natuurlijk heel bijzonder - patienten, doktoren, verplegenden, bezoekers) krijg ik heel andere reactie dan wanneer je in een galerie exposeert. Ik mag die onverbloemdheid wel. Een patient, oud banketbakker, zei dat ene Ricardo Huppeldepup - kampioen patisserie -  tranen in zijn ogen zou krijgen van mijn suikerwerk!

Erg benieuwd of - wanneer de bijbehorende titel en tekst aan het werk worden toegevoegd, mijn werk nog zo 'aardig' wordt gevonden.

 

Geplaatst: 09-06-2012 17:10:55  |  Reacties: (1)  |  Terug

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier