Nieuwe workshops 'Natuurtalent

Vanaf 29 mei 2012 zijn we weer begonnen met workshops op scholen. De kinderen waren dolenthousiast - het weer stralend, en niet te heet.

Jezelf opdoffen met 'Natural Fashion' is leuk voor meisjes en jongens. Maar, we deden meer. Bekenen 'echte natuur' en nep, lieten (moderne) kunstwerken zien waar je 'normaal' misschien niet zo vaak naar kijkt, en maakten zelf met natuurlijke materialen een levendkunstwerk in het bos!

 
 
Sri Lanka - kunstbloemen op tafel Workshops Mythe van de Natuur begonnen

Samen met Hilda Top heb ik een start gemaakt met de Workshops  - in het kader van het educatieve programma van 'Mythe van de Natuur', in zuidwest Drenthe. Ons project 'Natuurtalent' zal gaan over kunst en natuur. Zowel beleven als kijken, voelen als zelf maken. Lekker buiten zijn en vragen stellen over je omgeving.

Mijn invalshoek: 'Pas als het kunst is, is het echt'- (een uitspraak van Jan Wolkers).

Ik onderzoek de vraag die mij al sinds jaren bezig houdt. Waarom de natuur namaken. Wat bezielt zovelen om kunstplanten, bloemen, gras en kerstbomen neer te zetten alsof ze 'levende' natuur zijn.

De foto hiernaast is mijn ultieme illustratie. Het is een bosje plastic bloemen - in een piepklein cafeetje midden in de overweldigende tropische natuur (Sri Lanka). We zaten er omringt door de mooiste bloemen en vlinders.

 

Een prachtige oude appelboom is het middelpunt van een zand-aarde tekening.

workshop o.l.v. Hilda Top